
Să colaborăm!
Decizia de a consulta un psiholog și alegerea tipului de suport de care avem nevoie pot fi procese provocatoare pentru mulți dintre noi. Știu, sunt multe etichete noi, iar atunci când ne confruntăm cu diverse stări negative suntem mai puțin dispuși să navigăm printre ele.
Avem totuși nevoie să găsim tipul de ajutor care ni se potrivește. Din acest motiv vă sunt prezentate mai jos câteva sumarizări practice ale modurilor în care putem colabora. Ele au rolul de a vă oferi claritate și a vă ușura procesul decizional.
Evaluarea psihologică de specialitate
este procesul prin care investigăm starea de sănătate mintală și caracteristicile individuale ale unei persoane.
Poate fi nevoie de una sau mai multe întâlniri în cadrul cărora psihologul vă adresează întrebări și vă aplică diverse teste sau chestionare în funcție de scopul evaluării.
La final vă emite un raport psihologic individualizat, care conține toate rezultatele evaluării, împreună cu posibile recomandări pentru intervenție sau alte investigații.
Psihoterapia
reprezintă forma cea mai cunoscută de colaborare între un psiholog și un client și este structurată de obicei sub formă de ședințe săptămânale.
În cadrul lor psihologul vă ghidează înspre a descoperi cauza stărilor negative pe care le resimțiți și vă oferă tehnicile potrivite pentru a le reduce.
Consilierea Psihologică
este structurată asemănător psihoterapiei, de cele mai multe ori prin întâlniri săptămânale cu psihologul.
Aceasta se distinge totuși prin faptul că în aceste întâlniri psihologul și clientul colaborează în special pentru a-l ajuta pe cel din urmă să își atingă obiectivele de viață și să se dezvolte din punct de vedere personal sau profesional.
Workshop-uri și Evenimente
sunt experiențe de învățare și dezvoltare pentru comunitate, pe diverse teme de interes din psihologie. Ele se pot adresa unor grupuri specifice, organizații sau publicului larg.
În cadrul lor Psih. Ancuța-Liana abordează subiecte precum parenting-ul, sănătatea mintală, strategii de intervenție în depresie sau anxietate, strategii de comunicare și multe altele.
Inițiază o colaborare!
Dacă lucrurile pe care le-ai aflat mai sus te-au ajutat să iei o decizie în legătură cu nevoile tale, mă poți contacta folosind butonul de mai jos.